Uploaded image for project: 'Lustre'
  1. Lustre
  2. LU-5420

Failure on test suite sanity test_17m: mount MDS failed, Input/output error

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Resolved
    • Priority: Blocker
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: Lustre 2.6.0, Lustre 2.7.0
    • Fix Version/s: Lustre 2.8.0
    • Labels:
    • Environment:
      client and server: lustre-b2_6-rc2 RHEL6 ldiskfs DNE mode
    • Severity:
      3
    • Rank (Obsolete):
      15076

      Description

      This issue was created by maloo for sarah <sarah@whamcloud.com>

      This issue relates to the following test suite run: https://testing.hpdd.intel.com/test_sets/16302020-14ed-11e4-bb6a-5254006e85c2.

      The sub-test test_17m failed with the following error:

      test failed to respond and timed out

      Hit this bug in many tests, the env is configured as 1 MDS with 2 MDTs. Didn't hit this error when the configuration is 2 MDSs with 2 MDTs
      client console:

      CMD: onyx-46vm7 mkdir -p /mnt/mds1
      CMD: onyx-46vm7 test -b /dev/lvm-Role_MDS/P1
      Starting mds1:   /dev/lvm-Role_MDS/P1 /mnt/mds1
      CMD: onyx-46vm7 mkdir -p /mnt/mds1; mount -t lustre   		                   /dev/lvm-Role_MDS/P1 /mnt/mds1
      onyx-46vm7: mount.lustre: mount /dev/mapper/lvm--Role_MDS-P1 at /mnt/mds1 failed: Input/output error
      onyx-46vm7: Is the MGS running?
      Start of /dev/lvm-Role_MDS/P1 on mds1 failed 5
      

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                di.wang Di Wang
                Reporter:
                sarah Sarah Liu
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                16 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: